דו”ח “עובדי בית” מאת Hizmet-iz

איגוד Hizmet-Iş, המזוהה עם הקונפדרציה HAK-Iş, דיווח כי ישנם כמיליון 200 אלף עובדי בית בטורקיה ו-80 אחוז מהעובדים הללו עובדים ללא רישום.

הדו”ח אמר כי ישנם כמיליון 200 אלף עובדי בית בטורקיה שעובדים בניקיון, טיפול בקשישים, ילדים ונכים ו-90 אחוז מהם נשים ו-10 אחוז גברים. הדו”ח ציין כי 80 אחוז מעובדי הבית עובדים ללא רישום וכמעט כולם עובדים ללא איגוד, והדגיש כי לעבודות הבית אין הגדרה ברורה וזכויות בחוק. נשיא האיגוד HAK-İş ו-Hizmet-İş, מחמוט ארסלן: “נמשיך בעבודתנו לכלול עובדי בית לא מאוגדים ובלתי מאוגדים במסגרת דיני העבודה ולבטל את הליקויים במערכת הביטוח הלאומי”.

איגוד Hizmet-Iş פרסם “דוח נחישות על שילוב עובדי משק בית בגדר דיני העבודה ושיפור זכויותיהם הסוציאליות” כדי להדגיש את מצבם של עובדי משק הבית, במיוחד בפעילויות ניקיון, קשישים, ילדים ונכים.

אמנה מס’ 189 של ארגון העבודה הבינלאומי (ILO) מגדירה עובדי בית כ”עובדי בית” במסגרת יחסי העבודה, נכתב בדו”ח.

– “עובדי בית לא יכולים ליהנות מדמי אבטלה”

בדו”ח נאמר כי עובדי הבית מבצעים גם פעולות כמו ניקיון ובישול וכן טיפול בקשישים, ילדים ונכים, ולפי חישובי האיגוד, נאמר כי ישנם כמיליון 200 אלף עובדי בית. בטורקיה.

הדו”ח מציין כי 90% מעובדי הבית הם נשים ו-10% הם גברים, וכמעט כולם עובדים ללא איגודי עובדים, ומדגיש כי עובדי הבית, חסרי הגנה סוציאלית, הם אינם נהנים משירותי בריאות, עובדים קצרים. , דמי אבטלה וחופשה ללא תשלום.

– תנאי העבודה יוצרים סיכונים

הדו”ח מכסה גם את הסיכונים הבריאותיים והבטיחותיים התעסוקתיים העומדים בפני עובדי בית בזמן העבודה. הסיכונים הנבחנים סווגו לארבע קבוצות: פיסיקליות, פונקציונליות, כימיות וביולוגיות.

בצורה של סיכון פיזי; רצפות רטובות וחלקלקות, טיפוס במדרגות וטיפול בציוד חשמלי נרשמו כסיכונים פונקציונליים, בעוד שהזזת רהיטים כבדים והרמת חומרים כבדים נרשמו כסיכונים פונקציונליים.

בעוד שסיכונים כימיים כוללים חומרי ניקוי לאמבטיה, מסירי שומנים, סבונים וחומרי ניקוי, קרדית אבק הבית, עובש, פסולת פטריות, ניקוי חדרי אמבטיה ושירותים רשומים כסיכונים ביולוגיים.

– “יש לכלול עובדי בית בגדר דיני העבודה”.

בפרק הממצאים של הדו”ח נעשה שימוש באמירות הבאות, הקובעות שלעבודה ביתית אין הגדרה ברורה בחוק ואין מקבילה ברורה מבחינת זכויות:

“כדי לראות בעובד משק בית כ’עובד’, יש לפתח מדיניות חדשה; יש להסירה מתחום קוד החובות ולכלול אותה במסגרת דיני העבודה. בשלב זה תיווצר פלטפורמה בין המעסיק, עובד הבית וצריך לפתח אותו כדי לבסס התרוממות רוח חברתית בקרב האיגוד. יש לפתח מנהלות מחוזיות של משרדי הקו, לרבות ערוצי המדינה, על פלטפורמה זו. “עיריות, משרדי ראשים, מתן הכרה בקרב לא נעשה על ידי ארגונים ממשלתיים, איגודים ואגודות שיתופיות.”

– יותר מ-2,000 עובדי בית הפכו לחברים באיגוד

נשיא האיגוד HAK-İş ו-Hizmet-İş, מחמוט ארסלן, אמר בהצהרתו לכתב ה-AA בנוגע לדיווח כי כאיגוד, הם נאבקו לפתור רבות מהבעיות הישנות של חיי העבודה וכתוצאה מהמאבק הזה, כתוצאה מכך, טופל המחסור בעובדי קבלני משנה.

בהדגישו כי הם נלחמים כדי להבטיח שעובדי הבית יקבלו את זכויותיהם החוקיות ויוכלו לעבוד באופן התואם את כבוד האדם, סיפק ארסלן את המידע הבא:

“באסיפה הכללית ה-14 של חיזמט-עז החלטנו להגביר את התארגנות עובדי הבית במטריית האיגוד שלנו ולהעניק להם הגנה של איגוד. במסגרת זו, כתוצאה מהעבודה הארגונית שהתחלנו לפני 10 חודשים, יש לנו 2,000 יותר מ-100,000 עובדי בית הפכו לחברים בחיזמט-יז. מעתה והלאה, “בתהליך זה, נמשיך בעבודתנו לכלול עובדי בית מעורערים ובלתי מאוגדים במסגרת דיני העבודה ולסגור את הפרצות. “חברתי במערכת הביטחון”.

Source link

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *