ב-30 באוקטובר, נשיא ארה”ב ג’ו ביידן חתם על צו ביצוע ארוך בנושא בינה מלאכותית (AI) בארה”ב. זה היה מהלך שיהווה תקדים למדינות אחרות המבקשות רגולציה חוקית על בינה מלאכותית. למרות זאת האטלנטי כפי שאמרו מחבריו, קארן האו ומתאו וונג, צו ביצוע זה, ש”מנחה את כל סוכנויות הממשלה להבטיח שארצות הברית תוביל את פיתוח הטכנולוגיה הזו, כמו גם את האיומים הרבים שהיא מציבה עוסק גם, “הוא מכיל סתירות רבות ואינו עושה דבר מלבד ליצור בלבול. זה לא יכול לעבוד.
אנו מצטט את עיקרי המאמר:
“הצו המבצעי מאלץ את המוסדות ליצור כללים והנחיות, לכתוב דו”חות ולספק מימון ומבני מחקר לבינה מלאכותית, שהיא, במילותיו של הנשיא עצמו, “הטכנולוגיה החשובה ביותר של זמננו”.
היקף הוראת הביצוע מרשים, במיוחד בהתחשב בעובדה שתנופת הבינה המלאכותית הגנרית החלה לפני כשנה. אבל חלקים שונים של המסמך סותרים זה את זה לפעמים, ויוצרים בלבול נוסף לגבי היחס העיקרי של אמריקה כלפי AI. האם בינה מלאכותית מהווה איום לביטחון לאומי או שהיא יכולה ליצור חברה צודקת? נשק גיאופוליטי או דרך לעזור לאנשים מכל תחומי החיים?
האשליה של ניסיון לכסות את כל השטח
ממשל ביידן הגיב, “כל האמור לעיל”, והוסיף כי הוא מאמין שהטכנולוגיה הזו תהיה בקרוב בכל היבט של החיים. אלונדרה נלסון, פרופסור במכון למחקר מתקדם, אשר שימשה בעבר כמנהלת בפועל של המשרד למדיניות מדע וטכנולוגיה בבית הלבן, אמרה כי בינה מלאכותית “תהיה נפוצה בכל מקום כמו מערכת ההפעלה בטלפונים הסלולריים שלנו” וכך תהיה הרגולציה מעורב. יהיה “כל התחום”. קנה מידה זה דורש חוסר החלטיות, ולכן ממשל ביידן לקח בחשבון דעות סותרות לפני שהחליט על גישה אחת.
בעוד שכמה פקודות ביצוע בסיטונאות מאמצות את הרעיונות של קומץ חברות בינה מלאכותית משפיעות כמו OpenAI וגוגל, אחרות מתמקדות בדאגות של עובדים, קהילות פגיעות ושוליות וארגוני חברה אזרחית שהכי ביקורתיים כלפי ה-Big Tech הזה. , הצו גם מבהיר שהממשלה חוששת ש-AI יחמיר מידע מוטעה והפרות פרטיות וזכויות יוצרים.
למרות שהוא מתמקד בעצות של בינה מלאכותית גדולה יותר, צו הביצוע מתאר גם דרכים לתמוך במפתחי וחוקרים בינה מלאכותית קטנים יותר. יש גם דגש רב על היתרונות הפוטנציאליים של הטכנולוגיה: הצו קובע כי לבינה מלאכותית “יש פוטנציאל לפתור כמה מהבעיות הקשות ביותר של החברה”. זה יכול להיות ברכה עבור עסקים קטנים ויזמים, יצירת קטגוריות חדשות של מקומות עבודה, פיתוח תרופות חדשות, שיפור שירותי הבריאות ועוד.
אם המסמך נשמע כמו תערובת של מאמרים שנכתבו על ידי קבוצות שונות לחלוטין, זה כנראה בגלל שהוא כן.
דוחות מכל הפלחים הודבקו בהעתקה
הנשיא וסגן הנשיא קיימו פגישות עם מנהלי חברות בינה מלאכותית, מנהיגי זכויות אזרח ותומכי צרכנים כדי לדון ברגולציה של הטכנולוגיה. ממשל ביידן-האריס פרסם מסמך מגילת זכויות בינה מלאכותית בנובמבר האחרון לקראת השקת ChatGPT. מסמך זה קרא לקידום זכויות האזרח, צדק גזעי והגנת הפרטיות.
הוראת הביצוע מתייחסת ומרחיבה על נקודות במסמך: היא מתייחסת לפוטנציאל של AI לתרום לאפליה בשירותי בריאות וגיוס עובדים, לסיכונים בשימוש בבינה מלאכותית במגזר המשפטי והביטחוני ועוד.
הבעיות הללו היו קיימות הרבה לפני הופעתה של “Generative AI”, תת קטגוריה של AI. אבל תוכניות הבינה המלאכותית הישנות יותר הללו לוכדות את הדמיון הקולקטיבי פחות מ-ChatGPIT, עם השפה הדומה לאדם באופן מדאיג.
מטבע הדברים, אם כן, הצו מתמקד במידה רבה בסוג התוכנה החזקה במיוחד ועתירת החישוב שעומדת בבסיס הטכנולוגיה החדשה הזו. מדאיגים במיוחד דגמי “בינה מלאכותית של קצה”. חלקים מהוראת הביצוע תואמים את המסגרת הרגולטורית המוצעת על ידי חברות אלו. מסמך מדיניות רב השפעה שפורסם הקיץ, שנכתב בחלקו על ידי צוות OpenAI ו-Google DeepMind, הציע לזהות מודלים קיצוניים של בינה מלאכותית שיכולים להימלט משליטה אנושית “באמצעות הונאה ואשליה.” , מה שיקל על עיצוב נשק ביולוגי או כימי. הוראת הביצוע משתמשת כמעט בדיוק באותה שפה.
בשיחה עם עיתונאים אמר גורם בכיר כי מקיפות המסמך אינה טעות אלא תכונה שלו. “אין לנו את הלוקסוס לבחור”, אמר הפקיד. אין לנו את המותרות לומר ‘רק נבטיח ביטחון’ או ‘רק נבטיח שוויון’ או ‘רק נבטיח פרטיות’. “אנחנו חייבים לעשות הכל.”
כיצד יקבעו המתרגלים כיוון?
כל מי שמסתכל על הוראת הביצוע הזו כדי לקבל החלטה, יחווה רושם מעורב לגבי השימושים הפוטנציאליים הרבים של הטכנולוגיה הזו, וסביר להניח שגם יתבלבל לגבי אילו מהם החליט הנשיא להתמקד או להתעלם. הצו המבצעי מפרט כיצד סוכנויות שונות צריכות להיערך לטיפול בהשפעה התיאורטית של AI על איומים כימיים, ביולוגיים, רדיולוגיים וגרעיניים, עם סעיפים שנלקחו ישירות ממסמך מדיניות בגיבוי OpenAI ו-Google.

לעומת זאת, הממשל שם הרבה פחות דגש על השימוש בבינה מלאכותית בחינוך, שהיא אפליקציה מרכזית לטכנולוגיה שמתבצעת כעת. המסמך מכיר בתפקיד שבינה מלאכותית יכולה למלא בהגברת העמידות בפני שינויי אקלים. לדוגמה, זה יכול לשפר את האמינות של רשתות החשמל ולאפשר אספקת אנרגיה נקייה.
אבל לא פעם הוא הזכיר את משאבי האנרגיה והמים העצומים הנדרשים לפיתוח ופריסה של דגמי AI גדולים, או את פליטת הפחמן שהם מייצרים.
הוא גם דן באפשרות של שימוש במשאבים פדרליים כדי לתמוך בעובדים שעבודתם עשויה להיות מופרעת על ידי בינה מלאכותית, אבל הוא לא מזכיר עובדים שניצלו לכאורה על ידי כלכלת הבינה המלאכותית, למשל אנשים שעושים הזנת נתונים ידנית לצ’אטבוטים תמורת מעט מאוד שכר .
קבלה שבשתיקה של עליונותה של סין ב-AI
גם לעניינים בינלאומיים יש מקום חשוב בגזירה. בין הפעולות האגרסיביות ביותר של הצו המבצעי הם כללים חדשים שיחייבו את שר המסחר להודיע לממשלה אם ספקי שירותי ענן בארה”ב כמו מיקרוסופט וגוגל יתחילו להכשיר מודלים גדולים של בינה מלאכותית שעלולים לשמש אנשים או גופים זרים למטרות זדוניות. להיעשות עבור. שירותים.
הצו המבצע גם מנחה את מזכיר המדינה ואת המזכיר לביטחון פנים להשתמש ביכולות בינה מלאכותית כדי לייעל את תהליך אישור הויזה. היא גם קוראת לסוכנויות אחרות, כולל משרד ההגנה, לפתח הצעות לייעל את תהליך האישור עבור אזרחים שאינם ארה”ב בעלי מומחיות בינה מלאכותית שרוצים לעבוד במעבדות לאומיות ולקבל גישה למידע מסווג.
המעקב אחר ישויות זרות הוא הכרה שבשתיקה של ארצות הברית ביריבות המרה שלה עם סין בפיתוח בינה מלאכותית ודאגותיה לגביה. סין היא גם המקור מספר 1 של כישרונות AI זרים לארצות הברית. על פי מחקר משנת 2019 של מאקרו פולו, צוות חשיבה משיקגו החוקר את הכלכלה הסינית, 27 אחוז מחוקרי AI בכירים בארה”ב קיבלו את השכלתם לתואר שני בסין, בהשוואה ל-31 אחוז מאלו שהתחנכו בארה”ב. במילים אחרות, המסמך מציע צעדים נגד סוכנים זרים המפתחים בינה מלאכותית, תוך הדגשת חשיבותם של עובדים בינלאומיים לפיתוח בינה מלאכותית בארצות הברית.
ניסיון לגלות את הלא נודע
לדברי פול טריולו, מנהל מדיניות סין וטכנולוגיה בחברת הייעוץ אולברייט סטונברידג’, ממשל ביידן-האריס משתמש בצו הביצועים כדי לשתק את וושינגטון לקראת הבחירות ב-2024 ואפשר לבצע דחיפה אחרונה במדיניות הבינה המלאכותית לפני הבאת ממשל חדש. משתמש.
המסמך קורא לרוב המוסדות למלא את המנדטים שלהם לפני תום תקופה זו. הדיווחים שיתקבלו עשויים לעצב את חקיקת הבינה המלאכותית המתגבשת כעת בקונגרס, אשר ייקח זמן רב יותר לעבור.
עם זאת, בהתחשב בעובדה שעברו רק 11 חודשים מאז ש-ChatGPT שוחרר, ופחות מחמישה חודשים מאז השדרוג שלו ל-GPT-4, רבים מהמשימות וקווי הזמן הללו נראים מעט מעורפלים ומרוחקים.
לפני שנה, מעטים יכלו לדמיין כיצד צ’אטבוטים ומחוללי תמונות ישנו את הדרך הבסיסית שאנו חושבים על בחירות, חינוך, כוח העבודה או השפעות האינטרנט על העבודה. רק לפני מספר חודשים, השימוש בבינה מלאכותית במנועי חיפוש נראה כמו חלום. כל זאת ועוד כאשר מהפכת הבינה המלאכותית המתחילה מתחילה ברצינות. לכן, עימות פנימי על ערכים ונקודות מבט שונות של AI עשוי להיות בלתי נמנע. “זו תוצאה של מאמץ לסלול את הדרך לטכנולוגיה שלאף אחד אין לה מפה אמינה של לאן היא הולכת”.
מאמר זה פורסם לראשונה ב-15 בנובמבר 2023.