הסכמי סיעוד – פתרון יצירתי למצוקת הטיפול בקשישים

אמך השברירית עדיין אהובה אבל היא בת 92 ודורשת טיפול ביתי. הטיפול בה הוא מלאכת אהבה, אבל עבודה קשה; גם כשהיא מחייכת. מלבד הדרישות המייגעות והבלתי פוסקות הכרוכות בכך, “העבודה” של הטיפול בה עלולה להוות עומס כלכלי קשה על הילד. מחקרים הראו שילד המשרת בתפקיד מטפל ראשוני יכול להפסיד 75% מהרווחים הפוטנציאליים במהלך כל שנה שבה נמשכת “העבודה” של הטיפול בהורה שלו.

מה אם היה קיים פתרון יצירתי לדילמת הטיפול בקשישים שלך? הסכמי סיעוד – חוזים רשמיים שבמסגרתם עובדים קרובי משפחה לטיפול בבני משפחה מבוגרים קיימים כבר עשרות שנים, אך עם השפל הכלכלי הנוכחי, מספר הולך וגדל של משפחות בוחרות באופציה זו. אלו חדשות טובות, כי להסכמי מטפל יש מספר הטבות, לא פחות מכך שכסף שניתן לבן או לבת במסגרת הסכם מטפל לא נחשב בעיני הממשלה כ”מתנה” כאשר קשיש הוא ניסיון לזכות ב-Medicaid, Medi-Cal, או הטבות ציבוריות אחרות. יתרון נוסף הוא פסיכולוגי: להורה מזדקן, הרעיון של טיפול על ידי בן משפחה מהימן עשוי להיות משמעותי במיוחד. ההסדרים החוזים עשויים גם להקל על מתחים וטינה בקרב אחים, אם למשל ילד אחד נותן את חלק הארי בטיפול.

הסכם המטפל חייב להיות בכתב ועליו להיות ערוך בקפידה, רצוי על ידי עורך דין המתמחה בדיני זקנים. יש גם השלכות מס. הסכמים אלו הינם חוזים משפטיים; צריך לכלול פרטים כגון עלות השירותים עם כל שירות מפורט; והתפקידים אותם ימלא המטפל, כתוב בשפה ברורה. הרשאות לקבלת החלטות רפואיות או פיננסיות צריכות להיות מתוארות בבירור, במיוחד אם קבלת החלטות רפואיות ופיזיות יהיו חלק מחובות הטיפול, סמכויות אלו צריכות להיות מוגדרות בנפרד בייפוי כוח מתמשך לכספים ובהנחיות טיפול רפואי מתקדם נושאים. אולי הכי מכריע, חוזה המטפל חייב להתבצע לפני שהמטפל יקבל פיצוי כלשהו. אם מתעלמים מתניה סופית זו, הסכם מטפל עלול להוביל למשבר במקום לפתרון.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *