לרוב עורכי הדין קשה מאוד להסביר בשפה פשוטה, את נבכי התיקים ואת החוק. הסיבה לכך היא שאין שום דבר פשוט או קל בחוק. רובנו עורכי הדין בילינו 3 או 4 שנים בבית ספר למשפטים בלימוד המשפט, וזכינו לתואר דוקטור משפטנים. לאחר לימודי משפטים נאלצנו לעבור בחינת עורכי דין מקיפה, כמו גם בחינת אופי מוסרי, כדי לקבל רישיון לעסוק בעריכת דין. זה לא נעצר שם; לאחר מכן, עלינו להשלים לימוד משפטי מתמשך חובה, ולהתעדכן באופן רציף בשינויים חדשים בחוק כדי להישאר בעניינים שלנו, זו הסיבה שכל כך קריטי לשמור על עורך דין מוסמך אם יש לך תיק. אל תנסה לעסוק בעריכת דין בעצמך. זה יהיה הנושא של מאמר בקרוב.
אנסה לתת סקירה קצרה של מה מורכב מקרה של נזקי גוף בדרך כלל, בשפה פשוטה. אני יכול לכתוב ספר על הנושא. אולי מתישהו אעשה זאת. עם זאת, מטרת מאמר זה היא לתת תקציר קצר על מהו מקרה נזקי גוף.
מקרה נזקי גוף מכונה בחוק עוולה. מקרה של פגיעה אישית למי שאינו עורך דין עשוי להיראות כמו הצעה פשוטה; אולם שום דבר בחוק אינו פשוט.
ברור, במקרה של פגיעה אישית חייב להיות מעורב מישהו, או ישות שנפגעת. מקרה של פגיעה אישית יכול לכלול פציעות פיזיות, רגשיות, מוניטין, פרטיות, עסקיות וסוגים אחרים של פציעות. אז המונח פגיעה אישית הוא כשלעצמו קצת מטעה.
ישנם שלושה סוגים עיקריים של מקרי נזקי גוף; (1) מקרי נזקי גוף מכוונים שנגרמו ממעשים מכוונים של אחרים או גופים; (2) נזקי גוף שנגרמו מרשלנות של אחרים או גופים; וכן (3) אחריות קפדנית מקרי נזקי גוף שנגרמו על ידי מוצרים שיש בהם פגם בייצור או פגם בתכנון.
העיקרון הבסיסי של תיק נזקי גוף הוא שאדם או ישות חייבים לעשות משהו, לאדם או לישות, שגורם לנזק לאדם או לישות, ולגביו האחריות המשפטית.
המרכיבים הבסיסיים של תיק נזקי גוף הם: (1) אחריות (אדם או ישות אחראים מבחינה משפטית לגרימת נזק לאדם או לישות); (2) לאדם או לגוף נגרמו נזקים כתוצאה מהפגיעה; וכן (3) אין תירוץ משפטי לאדם או לישות הגורמים לנזק. בחודשים הקרובים אנסה לכתוב מאמרים מעמיקים על כל מרכיב בתיק נזקי גוף, אך לא זו מטרת מאמר זה.
יכולים להיות שני צדדים או יותר למקרה של פגיעה אישית, תלוי בכמה אנשים או ישויות מעורבים. האדם או הישות שנפגעו נקראים התובע. האדם או הגוף שנתבע על הנזק נקרא הנתבע.
פעמים רבות, לנתבע או לנתבעים יש ביטוח שישלם עבור הנזק שהם גרמו.
אם אתה מרגיש כאילו נפגעת ממעשה מכוון של אדם או ישות, מרשלנות של אחר או מפגם במוצר, אל תתעסק, התקשר לעורך דין כדי לברר אם יש לך מקרה בר-קיימא, וכן לקבל ייצוג משפטי. יש פתגם שאומר “רק טיפש יש את עצמו ללקוח”. זה יהיה נושא למאמר אחר.
מאת נורמן גרגורי פרננדס, Esq., זכויות יוצרים 2006