פאנל “חופש העיתונות, אירופה והעתיד” נערך אמש – Kıbrıs Genç TV

הפאנל שכותרתו “חופש העיתונות, אירופה והעתיד”, שאורגן על ידי איגוד העיתונאים הטורקי-קפריסין (KTGB), נערך אמש במטה האיגוד.

במהלך הפאנל נבחן חופש העיתונות בקפריסין ובאירופה בממדים משפטיים; מתמקד במה שצריך לעשות.

הפאנל, שבו היו דוברים סגן עיתונאי CTP, סמי אוזוסלו, סגן נשיא הפרלמנט האירופי ניאזי קיזילורק, נשיא לשכת עורכי הדין בקפריסין הטורקית חסן אסנדגלי, נשיא TDP ועורך הדין שלי אטלי, הנחה על ידי העיתונאי-הסופר חסן קהוציוגלו.

בדברים בתחילת הפאנל אמר יו”ר ק.ט.ג.ב, אמין עכור, כי הוא מאמין שהדעות שהועלו בפאנל, בו יידון נושא חשוב, יועילו מאוד והוא ירוויח מהן.

מריו נאווה, המנהל הכללי של מחלקת התמיכה ברפורמות מבניות של הנציבות האירופית, וסגנו Kjartan Björnsson ביקרו בתחילת הפאנל לביקור קצר במטה KTGB ואיחלו לפאנל הצלחה.

-אטלי: “אנחנו עומדים בפני איום עצום… אני מודאג”

שלי אטלי אמר כי פסק דינו של בית המשפט העליון ביחס לתיק שהוגש נגד עיתון אפריקה, המכונה תיק הקריקטורה, פורסם ויש לו הזדמנות לקרוא אותו ואמר כי הוא מעדיף לחכות מאשר ליום בית המשפט. היה מודאג יותר היום.

אטלי הודה למי שלקחו חלק במאבק לחופש העיתונות והביע את דעתו כי החברה ניצבת בפני איום גדול.

בשימו לב שבית המשפט קמא מיישם פסקי דין של ECHR, שהם פסיקה בבית המשפט לחוקה, אומר שלי אטלי, “החלטת בית המשפט העליון הרחיקה אותנו מהחלטת בית המשפט לחוקה. לא מיושם”, אמר והוסיף, “זהו מצב חדש”.

שלי אטלי אמר כי בעוד שבית המשפט קבע כי “יש להימנע מביטויים הגורמים לתגובה בחברה”, אמר ה-ECHR “זה בהחלט לא קריטריון ולא ניתן להעריך באופן אובייקטיבי”, והוסיף כי במדינה דברים רעים קורים בחופשיות של נְאוּם.

ברמיזה לצנזורה עצמית, אטלי אמרה שבשלוש השנים האחרונות, גבר היה מתקשר אליה כל שבוע ואומר, “גב’ מרה, אני רוצה לפרסם את זה, אני יכול לקרוא לך את זה?” הוא שאל ואמר שזה דבר נורא.

אטלי הדגיש כי בתי המשפט האזרחיים פתוחים לפרסומים מדאיגים ואמר כי “בתיקים פליליים יש התערבות של המדינה ופסיקות ה-ECHR בנושא זה ברורות מאוד: ‘ההפרה מתחילה מרגע המעצר. זה קורה'”, הוא אמר. אומר. הוא הוסיף, “לדעתי, אנחנו נמצאים בנקודה מאוד מפגרת מבחינת חופש הביטוי בצפון קפריסין ואני רואה את זה כמו שנתפתח לנקודה עוד יותר מפגרת”.

-אוזוסלו: “זו החברה שרוצה לשתוק, אבל הם לא יצליחו שוב, בדיוק כפי שהם נכשלו בעבר”.

סגן ה-CTP והעיתונאי סמי אוזוסלו נגע בפרשת עיתון אפריקה ואמר כי הוא מאמין שמערכת המשפט עדיין תומכת חזקה בהגנה על החירות.

אוזוסלו הצביע על המקרים עד כה בעיתונות הקפריסאית הטורקית והזכיר כי עיתונאים קיבלו מעת לעת עונשי מאסר.

כשהוא ציין שבעבר היו תקופות דיכוי במדינה שבהן אנשים פחדו לקנות עיתונים, אמר אוזוסלו שאנשים הפכו יותר קולניים במקביל לתקופת תוכנית אנאן. בהצהרה שכלי תקשורת באופוזיציה תמיד היו קיימים ושעיתונאים נהרגו, הדגיש אוזוסלו כי המאבק לדמוקרטיה, זכויות וחירויות נמשך.

סמי אוזוסלו הזכיר שצפון קפריסין מדורגת במקום ה-76 במדד חופש העיתונות של כתבים ללא גבולות ומסר מידע על כמה מהמדינות הכלולות במדד.



תכנית המלגות של האיחוד האירופי מציעה הזדמנויות מלגות למי שרוצה ללמוד בקולג' באירופה
תכנית המלגות של האיחוד האירופי מציעה הזדמנויות מלגות למי שרוצה ללמוד בקולג’ באירופה

“כשאנחנו מסתכלים על היתרונות והחסרונות, אם אנחנו לא בין הגרועים במדד חופש העיתונות, התיאבון של החברה הזו לדמוקרטיה, אהבת חופש ותמיכה בחופש העיתונות תורם עצום”. אוזוסלו אמר כי בתולדות העיתונות הטורקית הקפריסאית, בסביבה הנשלטת על ידי כלי תקשורת הון ומדינה, פרסומים שנתמכים או פורסמו על ידי ארגונים לא ממשלתיים ומפלגות פוליטיות היו המדיום היחיד שדרכו ניתן היה להפיץ את דעות האופוזיציה.

אוזוסלו אמר כי, כקבוצת CTP, הם הגישו לפרלמנט הצעת חוק הכוללת תיקונים לחוק העונשין בנוגע לפשעים צבאיים שבגינם העיתונאי עלי קיסמיר עומד לדין, אך ה-UBP דחה הצעה זו בוועדה. כלול עדיין בסדר היום.

אוזוסלו אמר שהחברה כולה מושתקת, אבל הם לא יצליחו שוב כמו שנכשלו בעבר.

-אסנדגלי: “ההגנה על הזכויות מחכה לנו במאבק רציני”.

נשיא לשכת עורכי הדין הקפריסאית הטורקית, עורך הדין חסן אסנדגלי, אמר כי ההבדל בין תיקים פליליים לתיקים אזרחיים הוא ההבדל העיקרי שיש להדגיש כאשר דנים בחופש העיתונות והביטוי.

בהסבירו שאם מאמרים פליליים יהיו פטורים מהחוקים, תהיה תביעה אזרחית למקרים כאלה והם מגינים עליה, אמר אסנדגלי שביקורת על פוליטיקאים ועל אלו שנבחרו לתפקידים מסוימים היא גבול הסובלנות. שמירה על רמה גבוהה היא פרקטיקה כרוכה בעניין. . סעיף 10 לאמנה האירופית לזכויות אדם.

אסנדגלי אמר כי אותו מאמר קובע כי חופש הביטוי כפוף לתנאים ולתנאים הקבועים בחוק מסיבות כגון “ביטחון לאומי, שלמות טריטוריאלית, ביטחון ציבורי, בריאות כללית, מוסר ציבורי, הגנה על כבוד, מוניטין וזכויות”. . אחרים, מניעת חשיפת מידע סודי והבטחת חוסר משוא פנים אוטוריטרי של גופים שיפוטיים. הוא גם אמר שהוא הזכיר שאפשר לאסור את זה בסנקציות.

עורך הדין חסן אסנדגלי אמר, “כל חריג המחייב הגבלות על חופש הביטוי הוא למעשה לא פחות בעל ערך מחופש הביטוי”, והוסיף כי מדובר בזכויות יקרות מאוד המוכרות על ידי ECHR והחוקה.

אסנדגלי, נשיא לשכת עורכי הדין הקפריסאית הטורקית, אמר: “כשאתה נותן חופש ביטוי ללא הגבלה, זה יכול לחשוף זכויות אחרות להפרה. כאשר חוצים גבולות אלו, מנסים המחוקקים לשמור על איזון בין זכויות אלו באמצעות כללים משפטיים. לדבריו, “הגבולות הללו לא מאוד ברורים, להיפך, הם יוצרים מצב כאוטי שהוא מעורפל, חלקלק ויוצר בעיות מורכבות מבחינת החוק”.

חסן אסנדגלי אמר שנעשה שימוש בשתי שיטות; הוא הדגיש כי או שגופים מחוקקים מנסים לפתור את הבעיה על ידי יצירת פשעים ועונשים נגדה, או כאלה שניתן לתאר כתיקים אזרחיים בדרך כלל מבקשים פיצוי בבתי משפט אזרחיים. יכולים להגיש תיקים.

בציינו כי לשכת עורכי הדין תמיד הייתה בעד תיקים אזרחיים, אמר אסנדגלי כי ה-TRNC מכיל כללים משפטיים ישנים מאוד המכילים פשעים ועונשים ותקדימים שצוטטו.

אסנדגלי ציין כי הצעת החוק שהציעה CTP להסירם מהחוק ושלוש הצעות החוק שהובילו לפעולת איגוד העיתונאים בפני הפרלמנט בשנה שעברה, שנתמכו גם על ידי החברה האזרחית, לא הוסרו. סדר היום, אבל רק מושעה. חסן אסנדגלי אמר כי עם טיוטות אלה שהוכנו על ידי הממשלה, נעשה מאמץ להפוך את הרגולציה המשפטית המכסה פשעים ועונשים, לרבות שידור דיגיטלי ומדיה חברתית, ליעילה יותר. “אני יכול להבטיח לכם שאף אחד מהצעדים האלה לא ננקט, הממשלה עובדת עליהם”, אמר אסנדגלי.

בסיכום המצב המשפטי במונחים של חופש הביטוי ב-TRNC, אמר אסנדגלי: “בשלב מסוים, ניסיון אופוזיציה להסיר מאמרים פליליים; “יש יוזמה ממשלתית שנמצאת בדיוק בנקודה ההפוכה”, אמר.

בטענה שהמשטרה והפרקליטות הראשית נוקטות בפעולות שייצרו בעיות בהבטחת זכויות דמוקרטיות, חסן אסנדגלי אמר כי חופש הביטוי מוגבל לא רק על ידי מאסר אלא גם על ידי לחץ בעת פתיחת הליכים פליליים.

חסן אסנדגלי, נשיא לשכת עורכי הדין, אמר כי בשנים האחרונות בתי המשפט נוקטים בעמדה מתקדמת בתמיכה בחופש הביטוי, אך הוא רואה בהחלטה הקודמת של בית המשפט העליון צעד אחורה ומעצבן.

אסנדגלי אמר כי לאור החוקים והסביבה הפוליטית, מצפה להם מאבק רציני להגן על זכויותיהם.

-Kizliurek: “עלינו לנסות ליישם את העקרונות הבסיסיים של חוק חופש התקשורת האירופי בצפון האי”

בנאומו אמר חבר הפרלמנט האירופי, נייזי קיזיליורק, כי העלה את הנושא על סדר היום של הפרלמנט באמצעות הפעלת מנגנון מעקב לגבי מצבם של עיתונאים קפריסאים טורקיה ואמר: “המצב אינו מזהיר כלל”.

Kizylyurek אמר כי חוק חופש התקשורת האירופי אושר לאחרונה ב-EP והמשא ומתן נמשך על הגרסה הסופית שלו, והוסיף כי ה-EP הוא צעד אחד לפני המועצה האירופית והנציבות האירופית מבחינת חופש.

במתן מידע על המקום שבו נדרש החוק שהוכן ב-2021, אמר נייזי קיזיליורק כי חלה ירידה רצינית בדמוקרטיות הליברליות באירופה והסיבה העיקרית לכך היא שהימין הפופוליסטי עלה בתוקף לשלטון במדינות רבות.

ניאזי קיזיליורק אמר כי יש צורך ליישם כללי שלטון החוק שיבטיחו את חופש הביטוי, אך הוא ציין כי הדבר הופר במסגרת האיחוד האירופי. הוא ציין כי מדינות מזרח אירופה שהצטרפו לאיחוד האירופי ב-2004 היו חסרות דמוקרטיה, וזו גדלה עם כוחות פופוליסטים ימניים, ולא תפקדו כראוי הן בחופש העיתונות והן בעצמאות העריכה. עיתונות מדינה והון.

בקיזיליורק אמר כי הנושא הראשון בחוק חופש התקשורת האירופי הוא חופש העריכה, השני הוא שקיפות והשלישי הוא פלורליזם, אמר קיזיליורק כי הדמוקרטיות נמצאות בדעיכה חדה באירופה. בהסבירו שהוא השמיד את הימין הקיצוני על ידי הצבעה עקבית נגד כל מיני יוזמות ליברטריאניות, אמר קיזיליורק, “אני יכול לומר שהעתיד לא מאוד מזהיר, ואני דואג שאנחנו לקראת משברים עמוקים עוד יותר. יכול לחוות”.

בהצהרה שהנקודה שבה האליטה הפוליטית מתקשרת עם העיתונות היא סוגיית הפרסום, ניאזי קיזיליורק ציין שבעוד שהוא מוצג בטלוויזיה הרשמית של דרום קפריסין RIK כל שלושה חודשים, חברי פרלמנט אחרים נראים מדי יום.

בקיזיליורק אמר כי פרקטיקות חשובות כמו חוקים, כי ל-AP יש סנקציות נגד מדינות המפרות את חופש העיתונות.

“מדוע עיתונאים מחו”ל יכולים לעשות מחקר מסוג זה, אבל עיתונאים שחיים בארצנו יכולים לעשות זאת”, אמר קיזיליורק, והצביע על חדשות על דרום קפריסין שפורסמו לאחרונה ב”גרדיאן” ובאל-ג’זירה בשנים קודמות. למה מישהו יכול, בעיני מי הכל מולו, לעשות מחקר כזה?” הם לא יכולים להיכנס לתחומים ולפרסם מחקר כזה? “אנחנו חייבים לקרוא לזה בעיה דמוקרטית”, אמר.

בהצהרה כי עקרונות “עיתונות ושלטון החוק” אינם פועלים במדינה החברתית באיחוד האירופי, הרפובליקה של קפריסין, אמר נייזי קיזיליורק כי הוא רואה את המצב טוב יותר בצפון מבחינת אימוץ עצמאות.

“עלינו לנסות להביא לכאן את העקרונות הבסיסיים של חוק חופש התקשורת האירופי ולהחיל אותו על צפון האי”, אמר קיזיליורק.

לאחר מכן ענו חברי הפאנל על שאלות מהקהל.

(רוז/FG) עם תמונה

Source link

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *