התנועה בפנום פן עשויה להיראות כמו תאונה שמחכה לקרות, אבל תצא מהחוק וזה יעלה לך הרבה זמן וכסף.
כל מי שהיה ברחובות קמבודיה על שניים, שלושה או ארבעה גלגלים יודע שזה עניין חופשי לכולם. יש תקנות עירוניות שנראה כי נאכפות רק כאשר הבנים בכחול קרובים מספיק כדי להעריך את הערך של עצירת מפר. ואם תרצו או לא, רואים את הזר מבעד לעדשות המוטבעות בסימן דולר, ולעתים קרובות הוא/היא ייעצרו בגלל מה שנראה כסיבות היומיומיות ביותר.
רק לפני שבוע אשתי נעצרה מכונית בגלל “רכב מלוכלך”. מבחינה טכנית אין חוק נגד רכב מלוכלך, שכן אתה כנראה יכול לאסוף מכמה משאיות שמכוסות כל כך בלכלוך אדום פרובינציאלי או לכלוך כללי שאי אפשר לזהות את הצבע המקורי. מיותר לציין שהיא מסרה את הקנס שנדרש בסך 5$, בעיקר בגלל שהבת שלנו הייתה ברכב ולא היה שווה להילחם בזה בחום הצהריים.
כביכול. נהגים שנעצרו על ידי המשטרה ורוצים לשכנע אותם לציית לחוק הקמבודי, מציינים כי קנס תעבורה על מכונית או טנדר לא יכול לעלות על 10,000 ריאל, שהם כ-2.50 דולר. באשר לאופנועים, מדובר ב-5,000 ריאל שניתן לניהול עבור הפרות חמורות ו-2,000 ריאל עבור פשעים כמו ריצה באור אדום. אם ידרשו יותר מהסכומים הללו, זה תלוי בך להתווכח או לשלם.
למרות הכאוס וסיפורי האימה הנוכחיים, יש כאן חוקי תנועה. מערכת שלמה של כללים התקבלה על ידי הפרלמנט בדצמבר 2006 והם נאכפים לאט מאוד.
באופן מוזר בקמבודיה, רעש מיותר נכלל בתקנות שכן השימוש בצופר שלך מותר רק בשעות היום על מנת ליידע את משתמשי הדרך על תאונת דרכים.
כלי רכב בנפח 49 סמ”ק ומעלה זקוקים להוכחת נהג מורשה, רישום ובדיקה. קיימות חמש דרגות רישוי: A1 לאופנועים 49 סמ”ק-125 סמ”ק, A2 לאופנועים מעל 125 סמ”ק ורכבים עם נגררים, B לכלי רכב המסיעים פחות מ-10 נוסעים, הובלת סחורה פחות מ-3.5 טון ו/או גרירה של פחות מ-.75 טון. בעלי רישיון B יכולים גם לנהוג באותם כלי רכב כמו בעלי A1 אבל לֹא זהה למחזיקי A2. אף אחד לא יכול לענות, עם זאת, איך לקבל רישיון המאפשר לך לנהוג במכוניות ובאופניים גדולים.
לאופנועים חייבים מראות אחוריות והנהגים חייבים לחבוש קסדת בטיחות.
כאשר רמזור צהוב זה סימן להתכונן לעצור או ללכת קדימה. נהיגה אסורה אם לנהג יש מ-.5 מ”ג אלכוהול לליטר גז או מ-0.25 מ”ג לליטר דם. מכאן, הסיבה לנהוג ברכב שטח גדול? המהירויות המקסימליות לכלי רכב בעיר הן 30 קמ”ש לכל האופנועים והתלת אופן, 40 קמ”ש לכל המכוניות. מחוץ לעיר המהירות המרבית של כל כלי הרכב היא 90 קמ”ש. בכבישים מהירים (כבישים לאומיים), בעיר המקסימום הוא 60 קמ”ש, 100 קמ”ש מחוץ לעיר.
אם אתה פותח דלת רכב וגורם לתאונה, אתה אשם וכל תאונות הדרכים הן “בסמכות משטרת התנועה”. לאחר תאונה, על כל המעורבים לעצור ולדווח על כך למשטרת התנועה.
במידה ואין נפגעים יכולים הצדדים המעורבים להסדיר או לבקש התערבות מהמשטרה. אם יש פציעות או מקרי מוות עליך לעזור להביא את הקורבנות לבית חולים סמוך, לא להתעסק בראיות ולהמתין עד שהמשטרה תגיע. שוטרים מוסמכים להחרים את רכבך וכן להטיל קנסות או לחלט את רישיונך בגין עבירות זעירות. אם אתה מוצא את עצמך במצב כזה, הישאר רגוע והשלים עם העובדה שייקח זמן לפתור. הבאת עותקים של הקוד המשפטי, יחד עם אנשים רבים ככל שתוכל, לתחנת המשטרה תעזור. מזומן הוא, כמובן, מהיר יותר.