LPO (מיקור חוץ של תהליכים משפטיים) וסקירת מסמכים

מיקור חוץ של תהליכים משפטיים (LPO) הוא תעשייה שצומחת במהירות בשנה האחרונה וכוללת מיקור חוץ של עבודות משפטיות על ידי הקהילות המשפטיות של המדינות המפותחות כמו ארה”ב כדי להוריד שכר למדינות מתפתחות כמו הודו.

LPO כרוך בדרך כלל בתהליכים כמו מחקר משפטי, ניסוח מסמכים, חוזים משפטיים, הסכמים, מכתבי לקוחות, בקשות לפטנטים ועוד מחקר קניין רוחני ושירותים משפטיים.

LPO מועדף יותר ויותר בימינו מכיוון שהוא הפך לתהליך גוזל זמן ויקר, המופעל בעיקר על ידי פיצוץ נתונים, אבולוציה טכנולוגית והעלייה הפתאומית במידע מאוחסן אלקטרוני. אי אפשר גם להכחיש את העובדה שבפרקטיקות בארה”ב חסרים צוותים עקביים לביצוע עבודת סקירת מסמכים.

סקירת מסמכים בהקשר של ליטיגציה נעשית בשתי רמות. הרמה הראשונה של סקירת מסמכים היא שלב הגילוי והחלק הראשון בכל ליטיגציה. תהליך זה מתבצע לאחר קבלת “הבקשה להמצאת מסמכים” המשפטית. במהלך תהליך זה המטרה היא לצמצם את מערך המסמכים למערך נתונים בר-ביצוע ומגיב. למרות ששיטות העבודה המומלצות לגילוי אלקטרוני הפחיתו את מערך הנתונים בכמעט 70%, עדיין עשויים להישאר מיליוני מסמכים לבדיקה. הסיבה לכך היא שכמות המסמכים הכוללת גדלה פי כמה במהלך השנים. ברמה השנייה מסמכים מעשיים אלה נבדקים ברצינות רבה יותר על ידי קשישים.

מכיוון שסקירת מסמכים משפטיים מהווה את החלק העיקרי בהוצאות הליטיגציה כיום, משרדי עורכי דין מנסים את כל השיטות להפחתת העלות של ליטיגציה ומיקור חוץ של גילוי אלקטרוני הוא פתרון בר קיימא. במהלך תהליך סקירת המסמכים לעתים קרובות יש לחפש ולזהות מיליוני מסמכים

  • רלוונטיות המקרה
  • סודיות
  • מיוחס/הגנה
  • מצב “מפתח או “חם”.

מלבד בליטיגציה, בדיקת מסמכים מתבצעת גם בנושאי ציות לרגולציה ובדיקת נאותות תאגידית.

שירותי ה-LPO המבוססים על הודו הם יתרון גדול בהקשר זה, מכיוון שעורכי הדין בהודו שעושים את העבודה מגיעים מבתי הספר הטובים ביותר למשפטים עם הבנה טובה של מערכת המשפט בארה”ב. הם גם משתמשים בטכנולוגיה, הכלים והתהליכים הטובים ביותר לגילוי אלקטרוני ומיישמים את רמת האבטחה הגבוהה ביותר.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *